Kennel Vagthuset


          Tibetansk Spaniel

                    Welsh Springer Spaniel


Vi har parret Liva med Lobsa og forventer små nye poter omkring den 28. februar 2020.

Liva og Lobsa komplimentere hinanden rigtigt fint og vi tror at der kommer de skønneste babyer ud af denne kombination - indavl på hvalpene vil være 0%. Begge forældre er naturligvis fri på patella, øjne og PRA3.

Både mor og far har de skønneste temperamenter, så det kan kun blive glade, milde og skønne hvalpe. Udover top temperament, er Lobsa også multichampion, med en masse super flotte titler.

Se meget mere, bl.a. drægtighedskalender på siden "hvalpe".

Se mere om vores fantastiske Liva på hendes egen side - bl.a sundhed, titler, billeder! - klik på billedet af hende.
Buus ´ Ling-Pa Liva - Liva

Patella: 0/0

Øjenlyst: Intet påvist

PRA3: FRI reg. i DKK


Foto: Rikke Buus

Foto: Lotte Nissen

BGGRCH DEANTRW18 - DEHANSG18 DEH-SGDO18 - DKJV14 - BGCH - BALKCH - DKCH - INTCH - DEKTRCH - DEVDHCH - CZCH - LUCH - SECH - KLBCH

Sommerlyst's Tseepo Lobsang - Lobsa

Patella: 0/0

Øjenlyst: Intet påvist

PRA3: FRI reg. i DKK


Foto: Lotte Nissen

________________________________________________________________________________________________


13. januar 2020

Liva er i dag 17 dage henne i sin drægtighed og vi vil nu påbegynde, hendes "drægtighedsdagbog" her på siden.

Vi startede med at måle Liva's progesteron på dag 9 i løbetiden og den viste kun 0.49 ng/ml, hvilket betød at vi havde god tid og kunne nyde julen, uden at tænke på dyrlæge. Vi aftalte med dyrlægen, at vi kom igen den 27. og fik lavet ny blodprøve, skedesvaber og undersøgelse og NU var der sket en masse.... 9.92 ng/ml sagde den nye test, hvilket betød at vi skulle parre første gang, den pågældende dag. Vi havde ikke langt til den udkårne Lobsa og vi aftalte med Lotte, at parre samme eftermiddag. Vi endte med en fornuftig parring efter lidt fjanten rundt, mellem de to turtelduer. Så langt så godt og aftalen blev, at vi skulle komme igen to dage senere, for at se, om de ville parre igen her. DET ville de og vi fik en super god parring i hus. Nu er der dømt fuldstændigt ro og hygge de næste 3 uger, til æggene har sat sig fast i livmoderen... - og her er vi så nu. I denne uge, begynder æggene at sætte sig fast, i Liva's livmoder. Vi er ikke i tvivl om, at parringerne har båret frugt, da der er tydelig ændring hos den unge dame. Hun er blevet enormt mor-syg og skal helst ligge hos mig hele tiden, - hvis jeg ikke lige kan sidde med hende, ligger hun sig på mine fødder. De første 14 dage åd hun som en hest, men pludselig meldte morgenkvalmen sig og det kniber nu lidt, med at få mad i hende. Igår morges kastede hun også en smule op, så mon ikke der er babyer på vej, vi tror det ;-)17. januar 2020

I dag er Liva præcis 3 uger henne i sin drægtighed, fra første parring. I dag var også dagen, hvor vores helt egen ultralydsscanner kom med fragtmanden. Den skulle selvfølgelig afprøves med det samme, selvom den unge dame kun er 21 dage henne... - det blev heldigvis en hurra-oplevelse ;-)

Liva har den sidste uge, ikke rigtigt ville spise. Hun går mig i hælene konstant og når jeg sidder stille, sidder hun og stirre mig ind i øjnene, med store øjne ;-) - der sker en masse inde i hende i disse dage, fostrene sætter sig nemlig fast i hendes livmoder lige nu - ... Liva er drægtig og vi er SÅ glade.25. januar 2020

Så har Liva passeret 4 uger og hun lider så frygteligt af kvalme og hun sover rigtigt meget. Hun er meget svær at få mad i, så vi benytter os af VOM PUPPY i øjeblikket, så vi ved at den unge dame ihvertfald får, hvad hun har behov for. Hendes digevorter er nu tydeligt vokset og er blevet lyserøde, helt ligesom man kan forvente på dette tidspunkt.

Man kan nu tydeligt skelne for- og bagben på hvalpene. Øreflipperne er synlige som en lille fold og ører og øjne er blevet dannet i den forgangne uge. Vi kan ikke se så fine detaljer på vores ultralydsscanner, men sammenholdet med scanningsbilledet ovenover, kan man tydeligt se at der er sket noget i løbet af ugen, både med størrelsen af fosterblære og hvalpe. Vi øver os med scanneren og vores bedste bud lige nu er, at Liva gemmer på 3-5 hvalpe :-)

Billedet er ikke i bedste kvalitet, da det er taget ud fra en video af scanningen.31. januar 2020

Vores unge dame er nu allerede 5 uger henne og man begynder nu for alvor, at kunne se hendes lille mave vokse. Maden er stadigvæk en kamp hver dag, men nu er hun da begyndt at tage godbidder - det er stooore sager ;-)

I den forgangne uge formes øjenlågene, og følehårene på overlæben og over øjnene anlægges.

Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen. Fem par dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling.

I denne uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer. Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. Her begynder også dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen.

Det er en enormt spændende udvikling, der sker hos de små hvalpe lige nu. På billederne nedenfor ser man Liva's lille topmave med de små lyserøde digevorter - og et billede af et forsøg på at spise en nystegt haffebøf... men nej tak, sagde den ramte gravide ret hurtigt ;-)7. februar 2020

Liva har nu passeret sin 6. drægtighedsuge. Hun er ved godt mod, dog er hun begyndt at blive besværet af sin mave nu. Det går ikke så stærkt længere og haven er nu det foretrukne udested.

Øreflipper og øjenlåg er vokset ud og dækker i slutningen af ugen, henholdsvis øregang og øjne. De ydre kønsorganer begynder at forandre sig i retning af han- og hunkønsorganer.

I starten af den forgangne uge adskilles tæerne helt, og i slutningen af ugen vil kløerne blive dannet. Følehår begynder at vokse ud af de anlæg, der blev dannet ugen før.

Tarmsystemet har forladt navlestrengen og befinder sig nu i den endelig placering i bughulen.

I den forgangne uge har vi haft besøg af Anja fra Hund & Fys, som havde lovet at hjælpe mig, med at få lavet en god scanning af den unge dame. Anja har samme scanner på sin klinik, som den vi har investeret i, så vi forventede at kunne tælle babyer i tirsdags. Det gik super fint og vi talte 5 skønne babyer, tjekkede at alle sprællede og så hjerteblink på dem alle. Det var en fantastisk oplevelse og vi er så glade og glæder os endnu mere, til de kommer til verden nu.

Når man har haft en god scanning, må man baby shoppe. Det er vi så begyndt på, som I kan se på nederste billede ;-)14. februar 2020

Så gik også den 7. drægtighedsuge også og Liva er tydeligt besværet af sin mave nu.

I løbet af den sidste uge her, er hvalpenes kropsbehåring vokset ud, og farvemarkeringen vil kunne ses. Poterne og trædepuderne er efterhånden færdigdannede. Fosteret ligner nu den færdige hvalp, men kan ikke overleve uden for livmoderen endnu.

Fra dette tidspunkt, er det egentlig kun hvalpens størrelse, der øges.

Forbeningen i knoglerne er nu så fremskreden, at man fra dag 49 (altså i dag) kan se fostrene på røntgenbilleder.

Det er nu for første gang i drægtigheden muligt at se fosterbevægelser. Vi har allerede mærket hvordan de små pus tumler rundt inde i Liva's mave :-) - Mælkeproduktionen er så småt begyndt.

Vi benytter os ikke af røntgenbilleder, medmindre vi er i tvivl om vores tæve er drægtig, eller på anden måde er bekymret. Det er vi på ingen måde her, så vi fravælger at udsætte de små for røntgenstråler, blot for at stille vores egen nysgerrighed.

Nu glæder vi os bare enormt til at se hvad vores prinsesse gemmer på :-) - som I kan se på billederne nedenfor, kan pelsen ikke rigtigt ligge ind til kroppen længere ;-)21. februar 2020

Jubiiiiii...... kun ÉN uge igen nu. Liva går ind i den 9. og sidste drægtighedsuge i dag.

Fostrene er færdigdannet og kan nu tydeligt føles, og til tider kan fostrenes hjerteslag høres. Der er liv og glade dage i Liva's mave, de små sparker og tumler lystigt rundt derinde. Det går super fint med at spise igen, når bare man bliver håndfodret, eller får kyllingebryst... og det gør man så ;-)

Hun er ret besværet af sin vægt og sit omfang nu. Fødekassen er desinficeret og den unge dame har indtaget den. Hun er sågar så småt begyndt at grave sin hule i den. Mælkekirtlerne  er spændte og fulde af mælk.

Vi håber at den næste ugentlige opdatering her på siden, kan vise jer nogle lækre små tykke babyer :-)26. februar 2020

Jubiiiiiii.... så er ventetiden forbi - se meget mere på siden "VI HAR HVALPE"

Herunder er de sidste billeder, taget under opblokning og hvalpene kan fra nu af, følges på deres egen side.


.....................................................................................................................................................

KONTAKT

Betina & Ejner Sørensen

Nyborg - Fyn

Danmark


Tlf: 22376337


vagthuset@gmail.com


Copyright & Design: Betina Sørensen